Servisler bölümü Apple’ın en kârlı bölümü haline geldi

Yılın ikinci çeyreğinde olağanüstü bir performans sergileyen ve brüt kâr marjını rekor seviyeye çıkaran Apple’ın bilançosunda dikkat çeken bölüm Servisler oldu. Bağımsız bir birim olarak ayrıldıktan sonra Servisler, yükselişini sürdürmeye devam etti. 

Servisler Bölümünde Muhteşem Başarı

Toplamda 26.64 milyar dolar gelir getiren Servisler bölümünün brüt kâr marjı %75,7 ile şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Donanım satışlarındaki büyümenin yavaşlamasıyla birlikte Servisler bölümü, şirkete büyük destek sağladı. 

Hizmetler bölümü, App Store, Apple Music, iCloud, Apple TV+, AppleCare ve reklam gibi çeşitli dijital hizmetleri içeriyor. Bu segment, Apple’ın toplam gelirinin yaklaşık %21’ini oluşturuyor ve yıllık 100 milyar dolarlık bir sektör haline geldi.  

Apple finansal yöneticisi Kevan Parekh, hizmetler bölümünün şirketin genel kâr marjını artırmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. Şirketin toplam brüt kâr marjı %46,9’a yükselerek önceki rekor olan %46,6’yı geride bıraktı.  
 

Related Posts

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

Deepfake videolarını tespit etmek zorlaşıyor! Gerçekçi kalp atışları

Deepfake videoların gelişmiş saptama yöntemlerini yanıltabildiği ve her geçen gün daha gerçekçi hale geldiği tespit edildi.