Madeni Yağda Yerli Üretim Artıyor, Stratejik Sektörlerde Kullanım Yaygınlaşıyor

Türk Yağına Güven Artıyor: Madeni Yağ Sektöründe Yerli Üretim Yükselişte

Madeni yağ sektöründe yerli üretimin artmasıyla birlikte, stratejik sektörlerde Türk yağları tercih edilmeye başlandı. Madeni Yağ ve Petrol Ürünleri Sanayiciler Derneği Başkanı Tayfun Koçak, sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Yerli Üretimle Birlikte Kalite ve Güven Artıyor

Koçak, getirilen kısıtlamalar ve sıkı denetimlerle birlikte sektördeki kalite standartlarının yükseldiğini belirterek, artık Türkiye’de üretilen madeni yağların içinde belli bir miktarda geri dönüşüm yağı kullanımının zorunlu hale geldiğini vurguladı. Türkiye’nin modern geri dönüşüm tesisleri sayesinde geri dönüşüm yağlarının kullanımının arttığını söyleyen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün Avrupa standartlarında hatta bazı noktalarda daha iyi olduğunun altını çizdi.

Kalite Odaklı Üretim ve İhracat

Türk madeni yağ sektörünün büyüme grafiğine de değinen Koçak, sektörün 10 yıl öncesine göre üretim kapasitesini artırarak bugün 1 milyon tona ulaştığını belirtti. Savunma sanayinde kullanılan yağlar gibi stratejik ürünlerde de Türk firmalarının önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Koçak, kaliteli ürünlerin rekabetçi fiyatlarla pazara sunulmasıyla ABD gibi büyük pazarlara da girildiğini ifade etti.

Müşteri memnuniyetine ve kaliteye odaklanmanın önemine değinen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını ve katma değerli ürünlerin peşinde olduklarını belirtti. Sektörde çevreye zarar vermeyen ürünlere yönelik çalışmaların arttığını vurgulayan Koçak, TÜBİTAK ile yapılan projelerde de sektör olarak yer aldıklarını aktardı.

Madeni yağ sektöründe Türkiye’nin artan üretimi ve kaliteli ürünleriyle güvenilir bir konuma geldiği görülüyor. Sürdürülebilir ve çevreye duyarlı ürünlerin üretimine odaklanan sektör, gelecek için umut vaat ediyor.

Related Posts

Zor projede Türk şirket Tuna Nehri geçişini tamamladı

Kalyon İnşaat, Avrupa’nın en uzun doğal gaz boru hatlarından biri olan Romanya’nın Karadeniz Kıyısı – Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, projenin en zorlu aşaması olan Tuna Nehri geçişini tamamladığını duyurdu. Tuna Nehri’nin altından maksimum derinliği 63 metre ve uzunluğu 1815 metre olan bu geçişin; zorlu jeolojik koşullarda özel mühendislik ve teknik kabiliyet ile gerçekleştirildiği belirtildi. Son fazı da başarıyla tamamlanan doğal gaz boru hattı projesinin, Avrupa’nın enerji arz güvenliğine önemli katkılar sunacağı vurgulandı.

KEMANKEŞ 1 hedef tanımıyor! Havadan sonra karada da tam isabet

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 1 Yapay Zekâ Tabanlı Mini Seyir Füzesi’nin test süreci başarıyla devam ediyor. Geçen hafta Bayraktar AKINCI TİHA’dan yapılan atışlı testte havadaki hedefleri tam isabetle vuran KEMANKEŞ 1 bu kez de yer hedeflerini başarıyla imha etti.

Bakan Kacır Gaziantep’te iş insanları ile bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kilis temaslarının ardından geldiği Gaziantep’te Sanayi Odası’nda sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

Makatına 144 bin Euro sakladı, çıkmayınca ameliyatlık oldu: Türkiye, Cezayirli kuyumcuya tazminat ödeyecek

Makatına 144 bin Euro sakladı, çıkmayınca ameliyatlık oldu: Türkiye, Cezayirli kuyumcuya tazminat ödeyecek

Buğday hasadı başladı

Vezirköprü’de çiftçiler, biçerdöverlerle buğday hasadına başladı. Hasat çalışmalarının yoğun tempoda sürdüğü ilçede, verimin bölgelere göre farklılık gösterdiği ifade ediliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına buğday alımlarının ilçedeki şirket …

vozol