Ford’da sorunlar bitmiyor: Yıl başından bu yana 40 kez geri çağırma başlattı

Ford’un Geri Çağırma Kampanyaları Devam Ediyor

Yılın ilk çeyreği sona ererken, Ford’un geri çağırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor gibi görünüyor.

Amerikan otomobil devi, 1 Ocak ile 18 Nisan 2025 tarihleri arasında en az 40 farklı geri çağırma kampanyasını başlattı.

Son yapılan açıklamaya göre 123,611 aracı etkileyen fren sorunu da dikkate alındığında, Ford bu yıl ortalama olarak her 2.7 günde bir yeni bir geri çağırma duyurusu yapıyor.

Ancak bu yoğun geri çağırmalara rağmen, durumun Ford açısından geçmiş yıllara göre daha olumlu olduğu belirtiliyor.

ETKİLENEN ARAÇ SAYISINDA AZALMA

Geri çağırma duyuruları art arda gelmeye devam ederken, toplam araç sayısında dikkate değer bir azalma görülüyor.

Ford, bu yıl başından bu yana toplam 1,235,235 aracı geri çağırırken, geçen yılın aynı döneminde bu sayı yaklaşık 1 milyon daha fazlaydı.

Amerika Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) verilerine göre yapılan incelemede, Ford’un bu yılki geri çağırmalarının neredeyse yarısının 1,000’den az aracı etkilediği ortaya çıktı.

Hatta 5 geri çağırma kampanyasının 100’den az aracı kapsadığı belirtiliyor; bunlardan biri ise, daha önceki bir geri çağırma sürecinde yüklenen hatalı yazılımı düzeltmek amacıyla sadece 2 adet 2021 model Maverick için gerçekleştirildi.

FORD’DA SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Bu 21 geri çağırma denetimi bir yana, Ford hem toplam geri çağırma sayısı hem de etkilenen araç sayısı açısından (Amerika pazarı için) diğer tüm otomobil üreticilerinden önde yer alıyor.

Yıl başından bu yana Volkswagen 12, General Motors 9, Honda ve Stellantis ise 8’er geri çağırmayı raporladı.

Etkilenen araç sayısında da Ford, 1.2 milyon adedi aşan rakamla lider konumda. Tesla ikinci sırada yer alırken (661,810), Volkswagen (346,401), Toyota (317,359) ve Honda (316,489) ise Ford’u takip eden diğer markalar olarak sıralanıyor.

Related Posts

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

Deepfake videolarını tespit etmek zorlaşıyor! Gerçekçi kalp atışları

Deepfake videoların gelişmiş saptama yöntemlerini yanıltabildiği ve her geçen gün daha gerçekçi hale geldiği tespit edildi.