Adaklı haber sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Bir daha asla sakız çiğnemeyeceksiniz

Sakız çiğnemenin kanserle bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Her sakın çiğnediğimizde on binlerce mikroplastik tüketiyoruz.

Sakız Çiğneyenler Her Yıl Binlerce Mikroplastik Tüketiyor!

Bir araştırmaya göre, sakız çiğneyenlerin her yıl çok sayıda mikroplastik tükettikleri ortaya çıktı. Bu mikroplastikler vücudumuza girdiğinde DNA’ya ve hücrelere zarar veriyor, gen yapısını bozuyor ve kanser riskini artırıyor.

Sakızda Yüksek Miktarlarda Mikroplastik Bulunuyor

Araştırmacılar, sakız çiğnemenin tükürüğe mikroplastik bıraktığını ve bunun sindirim sistemine sızarak geçtiğini belirtiyor. Sakızın içeriğinde bulunan kauçuk taban, tatlandırıcılar ve aroma vericiler mikroplastik salınımına neden oluyor. Sentetik ve doğal sakızların benzer miktarda mikroplastik saldırdığı belirlendi.

Yılda 30.000 Mikroplastik Tüküyoruz!

İnsanlar yalnızca sakızdan değil, diğer yiyeceklerden ve içeceklerden de yılda on binlerce mikroplastik tüketiyorlar. Araştırmacılar, sakızın çiğnendikten hemen sonra en fazla mikroplastiği saldığını belirtiyor.

Sakız tüketiminde mikroplastik alımını azaltmak için uzmanlar, tek bir sakızı daha uzun süre çiğnemeyi öneriyor. Yeni bir sakız atmaktansa aynı sakızı daha uzun süre kullanmanın daha az mikroplastik alımına yol açabileceğini belirtiyorlar.