Milli Havacılıkta Tarihi Başarı: Aksungur İHA’sı Yerli Motorla Uçtu

Haluk Görgün: Milli Havacılığımızın Başarı Hikayesi

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, milli havacılığımızın geleceği için umut veren bir açıklama yaptı. Görgün, “AKSUNGUR adlı stratejik sınıf İHA’mız, yerli motor TEI-PD170 ve milli elektro-optik kamera ASELSAN AF500 ile gerçekleştirdiği tarihi uçuşla, milli havacılığımızın gücünü kanıtlamıştır. Bu başarı, sadece teknik bir adım değil; aynı zamanda milli kararlılığımızın bir göstergesidir. ASPİLSAN tarafından geliştirilen ısıtıcılı bataryamızın da yüksek irtifa koşullarında başarılı bir şekilde test edilmesi, milli teknolojimizin gücünü ortaya koyuyor. Yerli ve milli sistemlerimizle, gökyüzünde yeni izler bırakıyor ve savunma sanayimizde önemli adımlar atıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı ve paydaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.