Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Çiftlik Hayvanlarına Ot ile Beslenme Yüksek Kaliteli Süt ve Peynir Üretimini Artırıyor

Son zamanlarda yaşanan kuraklık nedeniyle besi alanları daralan çiftlikler, inek rasyonlarını mısır ve diğer yem bitkileri ekleyerek çözmeye çalışıyor. Ancak, yeni bulgular otla beslemenin süt ve peynir kalitesine olan etkisini ortaya koyuyor.

Fransız Tarımsal Araştırma Enstitüsü (INRAE) ile VetAgro Sup Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma, süt ineklerinin taze ot tüketimine bağlı olarak süt ve Cantal peynirinde yüksek miktarda insan sağlığına faydalı omega-3 yağ asidi bulunduğunu gösterdi.

Massif Central’deki bir araştırma çiftliğinde gerçekleştirilen deneyde, ot bazlı rasyon alan ineklerin sütü ve peynirlerinde omega-3 seviyesinin belirgin şekilde yüksek olduğu tespit edildi. Ayrıca, duyusal değerlendirmeler peynirin otla beslendiğinde daha sarı, yumuşak ve aromatik olduğunu ortaya koydu.

Araştırma ekibi, mısır bazlı rasyonlara bile ot eklemenin peynirin besinsel ve duyusal değerini korumak için kritik olduğunu vurguladı. Bu nedenle, özellikle kış aylarında ot stoklarına bağımlı bölgelerde ot temelli beslemenin devamlılığının peynir kalitesini korumak için önemli olduğu belirtiliyor.

Related Posts

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

Deepfake videolarını tespit etmek zorlaşıyor! Gerçekçi kalp atışları

Deepfake videoların gelişmiş saptama yöntemlerini yanıltabildiği ve her geçen gün daha gerçekçi hale geldiği tespit edildi.

İskoçya’da düşük frekanslı uğultunun gizemi nedir?

İskoçya’da Lewis Adası’nda duyulan 50 Hz uğultusu gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.