Yerli HEGİDAS Sistemi, Savaş Gemilerinde Göreve Başladı

STM Yerli HEGİDAS Sistemini Korvet İhracat Projesinde Kullanmaya Başladı

Türkiye‘de milli savunma sanayii hedefleri doğrultusunda STM tarafından yerlileştirilen Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), bir korvet ihracat projesinde devreye alındı ve kullanılmaya başlandı.

Türkiye‘nin savunma sanayiinde bağımsızlığını artırmayı amaçlayan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., askeri denizcilik alanında yerlileştirme adımları atmaya devam ediyor. Yurt dışından tedarik edilen Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), STM’nin çalışmaları sayesinde yerli kaynaklarla geliştirilip Türkiye’ye kazandırıldı.

Yerli HEGİDAS Artık Görevde!

STM ve Berkin Savunma Sanayi Mühendislik Ticaret A.Ş. ortaklığıyla geliştirilen HEGİDAS, STM tarafından inşa edilen korvet ihracat projesinde kullanılmak üzere gemiye entegre edildi. Yerli HEGİDAS, başarılı kabul testlerinden sonra göreve başladı. Türkiye’nin ilk yerli Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi, bir ihracat projesinde kullanılmaya başlanarak önemli bir adım attı.

12 farklı savaş gemisinde kullanılacak

Yerli olarak üretilen HEGİDAS, STM’nin ana yükleniciliğinde inşa edilecek bir korvete daha entegre edilecek. Ayrıca Malezya Korvet Projesi’nde 3 korvete ve yurt içindeki MİLGEM İstif Sınıfı’nın 6-12 arasındaki tüm gemilere entegre edilmesi planlanıyor. HEGİDAS, toplamda yurt içinde ve yurt dışında 12 su üstü platformunda görev alacak.

Helikopter Güvenliğinde Önemli Bir Adım: HEGİDAS

HEGİDAS, helikopter pilotlarının gemiye güvenli bir şekilde yaklaşmasını sağlayan görsel yönlendirme ve uçuş güvertesi aydınlatma ekipmanlarından oluşuyor. Yazılım desteğiyle donatılan HEGİDAS, pilotlara gece ve gündüz operasyonlarında emniyetli bir iniş yapma imkanı sunuyor. Pilot iş yükünü azaltan HEGİDAS, helikopter platformları için kritik bir rol oynuyor ve tüm askeri su üstü platformlarında kullanılabiliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

Deepfake videolarını tespit etmek zorlaşıyor! Gerçekçi kalp atışları

Deepfake videoların gelişmiş saptama yöntemlerini yanıltabildiği ve her geçen gün daha gerçekçi hale geldiği tespit edildi.

İskoçya’da düşük frekanslı uğultunun gizemi nedir?

İskoçya’da Lewis Adası’nda duyulan 50 Hz uğultusu gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.

Yeni akıllı kapsül teknolojisi, günlük ilaç kullanımını kökten değiştiriyor

İlaç kullanımında zamanlama, birçok kronik hastalığın tedavisinde kritik öneme sahiptir. UC San Diego’da geliştirilen yeni akıllı kapsül teknolojisi, karmaşık ilaç dozlama programlarını tek bir hapla yönetmeyi mümkün kılarak sağlık …