YÖK Başkanı Erol Özvar: Uluslararası Öğrenci Hareketliliği Türkiye Tarihinin En Üst Seviyelerinde

YÖK Başkanı Erol Özvar: Türk Yükseköğretimi Uluslararası Öğrenciler İçin Cazibe Merkezi Haline Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türk yükseköğretiminin son yıllardaki gelişimiyle uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayarak, “Uluslararası öğrenci hareketliliği, Türkiye tarihinin en üst seviyelerinde” dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Elazığ, Malatya ve Gaziantep’teki ziyaretlerinin ardından Şanlıurfa’ya geçerek Harran Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversitenin Rektörü Mehmet Tahir Güllüoğlu’ndan akademik faaliyetler hakkında bilgi alan Özvar, senato toplantısında akademisyenlerle bir araya geldi. Özvar, yaptığı konuşmada Türk yükseköğretiminin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline geldiğini söyleyerek, üniversitelerin uluslararası görünürlüklerine daha fazla ağırlık vermeleri gerektiğini vurguladı.

Erol Özvar, diğer üniversitelerin yanı sıra Harran Üniversitesi’nin bilişim ve yazılım alanındaki çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, “Bu bilgiyi diğer üniversitelerle paylaşın, öncü olun” dedi.

Gençler Yeni Teknolojilere ve Yapay Zekaya İlgi Gösteriyor

Erol Özvar, Şanlıurfa’daki bir kahvaltı programında üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek gençlerin yeni dijital teknolojilere ve yapay zekaya ilgi gösterdiğini belirtti. Özvar, gençlere üniversite hayatını sadece kampüsle sınırlı tutmamalarını, staj imkanlarından yararlanmalarını, sosyal ve kültürel hayata katılmalarını önerdi.

Erol Özvar, Şanlıurfa Müzesi ve Göbeklitepe Arkeolojik Alanı’nda incelemelerde bulundu ve tarih hakkında bilgi aldı. Ayrıca Balıklı Göl ve Halfeti’yi de ziyaret eden Özvar, Türkiye’nin zengin kültürel mirasına olan ilgisini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Related Posts

Leman Dergisi’ne neden soruşturma açıldı, kapandı mı son dakika haberi | Leman Dergisi toplatıldı mı? Tepki çeken karikatürle ilgili gözaltı kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir mizah dergisinde Hz. Muhammed’in karikatür çiziminin yayımlanmasına ilişkin başlatılan soruşturmada 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Tunç da yaptığı açıklamada, “Üzüntü verici böyle bir yayının yapılması. Çirkin bir saldırı bu. Dini değerlerimize bir saldırı niteliği taşıyan bir eylem.” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili peş peşe tepki gelirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, derginin bahse konu sayısının toplatılmasına karar verildi. Peki, Leman Dergisi’ne neden soruşturma açıldı, kapandı mı? Leman Dergisi toplatıldı mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2024 – 2025 yaz tatili bitiş tarihi: İşte ilkokul, ortaokul ve lise ders başı tarihi

İlkokul, ortaokul ve liselerde 20 Haziran Cuma günü yaz tatilinin başlangıcıyla birlikte 2024 – 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı sona erdi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıç tarihi öncesinde en çok merak edilip araştırılanlar arasında “Okullar ne zaman açılacak?” ve “2025 – 2026 Eğitim ve Öğretim Dönemi ne zaman başlayacak?” sorularının cevabı ilk sıralarda yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından takvimin yayınlanmasıyla birlikte merak edilip araştırılan sorular cevabını buldu. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı…

Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? Yemen’deki İran destekli Husiler dünyanın gündeminde!

İsrail-İran arasındaki gerilim sürerken, Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bazı “hassas noktaları” hedef aldıklarını duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü ayrıca, bu operasyonun İran ordusu ve Devrim Muhafızları tarafından yürütülen operasyonlarla uyumlu olduğunu ve hedeflerine başarıyla ulaştığını kaydetti. Bu gelişmenin ardından, Husiler yeniden dünyanın gündemine oturdu. Yemen’de, Şiiliğin Sünniliğe en yakın kolu sayılan ve bir zamanlar Yemen’i yöneten Zeydi mezhebine mensup kesim içinde şekillenmeye başlayan Husiler, siyasi bir hareket olarak 1992’de Hüseyin Bedreddin el-Husi tarafından kuruldu. Peki, Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kadıköy’de sular ne zaman gelecek? 17 Haziran Salı İstanbul su kesintisi detaylı liste!

Sular ne zaman gelecek sorusu, 17 Haziran Salı günü İSKİ su kesintisi listesi ile sorgulanıyor. Bugün bazı ilçe ve mahallelerde belirlenen saatler aralığında su kesintisi yapılacak. Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve diğer ilçelerde yaşayan vatandaşlar su kesintisinin sona ereceği saati merak ediyor. İSKİ resmi internet sitesi üzerinden kesinti detayları paylaşıldı. Peki sular ne zaman gelecek? 17 Haziran Salı İstanbul su kesintisi detaylı liste…

MEB 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav giriş belgelerini yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024 KPSS kapsamında gerçekleştirilecek 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılacak sözlü sınavın aday giriş belgeleri erişime açıldı.

Tel Aviv haritada nerede, nüfusu kaç? Tel Aviv nereye bağlı?

İsrail ile İran arasındaki gerilim devam ediyor. İsrail’in yaptığı saldırılara karşılık olarak İran’da misilleme saldırısında bulundu. Devlet televizyonunda, canlı yayında füzelerin Tel Aviv’e isabet ettiğine dair görüntüler yayımlandı. Tel Aviv, İsrail’in Akdeniz kıyısında yer alan, modern mimarisi, canlı kültürel hayatı ve ekonomik dinamizmiyle dikkat çeken bir dünya kenti. Peki, Tel Aviv haritada nerede bulunuyor? Tel Aviv nüfusu ne kadar ve nereye bağlı?

vozol