Yeni Yıl Ruhunu Bulmak İsteyenlere: Baharatlı Bal Soslu Yılbaşı Keki Nasıl Yapılır?

Sonunda adım adım yeni yıla doğru ilerliyoruz ve doğal olarak içimizde yeni yıla dair umutlar yeşeriyor, sebepsizce mutlu oluyoruz. Bugün bu sebepsizce mutluluğunuza sebep olacak bir tarif ile karşınızdayız! ?

Baharatlı Bal Soslu Yılbaşı Keki Nasıl Yapılır?

Pişirme süresi: 35 dakika

Pişirme derecesi: 160 derece

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta

  • 1,5 su bardağı esmer şeker

  • 1/2 su bardağı tereyağı

  • 1,5 su bardağı kuru meyve

  • 1 adet portakal suyu

  • 1/2 su bardağı damla çikolata

  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 tutam karanfil tozu

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 su bardağı un

Sos için:

  • 4 yemek kaşığı bal

  • 2 yemek kaşığı sıcak su

  • 1 tutam tarçın

  • 1 tutam zerdeçal

Hazırlanışı:

1. Yumurtalarla ve şekeri çırpın. Yağı ekleyerek 2 dakika daha çırpımaya devam edin. 

2. Önce kuruları ilave edip çırpın. Sonra da meyveleri ekleyip spatula ile karıştırın. 

3. Güveç kabına dökün. Kabı airfryer sepetine koyun ve 160 derecede 35 dakika kontrollü pişirin. 

4. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın ve kekin üzerine döküp 1 saat beklettikten sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir